Heeelt slut.

Vaknade och var jätte trött men kunde inte somna om, Jobbigt!  Är trött ´för att jag har en del smärtstillande i mig och + att jag var uttorkad, fick vätskeersättning som jag ska dricka... Men kör på massa vatten först så får vi se...

Känner mig väldigt orkeslös... Så jag får försöka ta tag i detta, från och med imorn tänkte jag.
Väntar på ultraljudet för gallblåsan nu, hoppas det går fort men sjukvården vet ju alla hur den funkar!

Nu ligger jag och Jennifer i sängen å bara tjötar, plugga skulle hon göra. Men hon kom på att hon var hungrig så nu står hon och gör stuvade makaroner, hon orkade inte göra något annat haha =P

Nä nu ska jag vila lite...

Hörs lite senare kanske..

Tagen från google. Tyckte det lät bra =)


Heldag på Näl.

Som jag skivit tidigare ha rjag mycket problem med min mage.. Har haft riktigt ont sen i Måndags. Pratade med en läkgare i Torsdags. Och han sa börjar jag kräkas eller få feber Så skulle jag ringa till Näl eller komma tillbaka till Vårdcentralen..
Ja visst skulle jag börja kräkas, tidigt i morses. Ringde till Sjukupplysningen och jag skulle komma upp dirket.
Yes först källstorp sen Remiss till Näl blev det..
Kom in efter 5 minuter till ett rum, tog prover. Sköterskan hitta inte något blodkärl i armväcket, så jag fick stickas mitt PÅ armen, Stack till!.....

Låg där typ 3-4 timmar sen kom Läkaren, något med min gallblåsa antaligen, Gallsten, därför gör det så ont i mellan åt.. Jobbigt.
Dom kom fram till att jag skulle få åka hem och få en remiss på ett ultraljud och kolla över gallblåsan, om några veckor.
Så jag fick en spruta rätt på baken, hon träffade en nerv så mitt höger ben skaka åt alla håll haha, blev rädd där. Men hon tog ut den och fick ta om...
Så nu är jag hemma och sprutan funkar bra, Fick några andra grejer att ta också ifall det gör ont!

Sandra tog en bild då vi precis kom in, gött sleten... *se inte så sur ut sa hon, så jag fick le lite* =)



Nä nu blir det chill hos mor och far och glo tv å bara vara...

Ha en bra kväll..

Fredag idag.. =P

Vaknade första gången vid 6, kunde inte somna om så jag läste lite. Somna väl efter en timme och vaknade vid 10 kanske. det var skönt!
Sen fixa jag iordning mig väldigt lite och åkte och lånade David en stund, vi åkte bort till Evis en sväng skulle hjälpa henne med datorn, Sen lekte vi lite och sen somna vi..
Vid 13.15 eller nått åkte vi ner till sjuntorp för att hämta Jennifer, Elias och Lollo...

Nu har jag lämnat tillbaka honom och kom precis hem. Tänkte städa och duscha lite =)

Sen ikväll bär det av till upphärad. Kika på fotboll =) Det gillar vi!

Ha en bra dag.

Kroniska buksmärtor

Det är vad jag har, fick i Oktober/November reda på att jag har en tarmsjukdom som heter IBS en ganska vanlig Tarmsjukdom... Man har ont till och från hela livet och käkar mediciner. Har haft många sånna perioder nu under 4 månader, Jobbigt! Man blir så trött av det.. Läkarbesök efter sommaren!
Lite info om vad det är:

Vad är IBS:
IBS innebär att man har olika besvär som har att göra med mag-tarmkanalen. Namnet är en förkortning av den engelska benämningen irritable bowel syndrome. Det finns inte något bra namn för IBS på svenska, men funktionella tarmbesvär används ofta eftersom det finns en rubbning i hur man upplever att tarmen fungerar. Sjukdomen brukar även kallas kolon irritabile eller känslig tarm. Det är inte klarlagt varför man får sjukdomen.

Hur lever man med sjukdomen?

Det är väldigt socialt påfrestande att leva med ibs, att aldrig vet hur magen ska sköta sig, om man hinner till en toalett i tid.

Det är viktigt att efter en ibs diagnos lära känna sin egen mage, vilken mat man mår bra på och vilken man inte mår bra på. Även få hjälp av en läkare att få de läkemedel som lindrar just de symtom som man själv har.
Och även lära känna de situationer då magen krånglar extra mycket, tex inför en resa eller en föreläsning mm, att då kanske förebygga med rätt läkemedel, göra avslappningsövningar. Det är också viktigt att ha ett positivt tankesätt, inte tänka att den inte kommer att fungera för oftast så gör det det.
Kommer också få leva med en svullen mage i mellan åt.

Lite information där.

Ska ta mig en "choklad drink" nu =) Sov så gott!!


Tisdag 12/5

segmört är vad jag är....
Vaknade gött tidigt ringde mrosi och hon blev på körd... lilla mamma men det gick bra allt löste sig! Han tog på sig det han som körde på henne! 
Sen åkte jag med marie till vårdcentralen, och nu är jag hemma. Ska lägga mig en stund har ont i magen idag. Men det går nog över.
idag ska david vara hos m ig medans Silelbiten ska träna. vi kanske går ut och gungar lite=)

Annars blir det lugnt tror jag ;)

Lördag 9/5

Klippte mig igår och jag blev nöjd. Men blid kommer om ett tag =) åkte sen till Silena på kvällen såg Talang och bara var. Efter det åkte jag och Marie å hämtade Jennifer och Elias i Sjuntorp...

Så ja det hände inte så mycket mer, Marie hängde med hem till mamma och pappa och sov där..
Och nu har vi kommit ut till stugan och bara ääär.. Skönt..
Bilder kommer här, lite halv tråkiga eftersom att det är så blååsigt =).....



Stugan en liten del


Grodan Elias vaktar stugan =P





Fredag 8/5

Igår var det jobb sen till stugan med Silena och David. Sen var jag väldigt trött och åkte hem och la mig framför tv:en.
Är ledig idag pgr, att jag jobba förra helgen och hela denna veckan. SkönT!
Så jag har bokat klipptid idag kvart över elva på kungsgtan 57. Är förbenat långhårig nu :). Bild kommer nog senare på hur det blev=P

Efter klippningen ska jag åka upp och hämta Emilia och Alvin i skogshöjden dom ska följa med och hämta min lilla syster Jennifer efter skolan. I sjuntorp =)

Innan det föresten ska jag Bort till E och lämna och hämta några grejer =) Vill ha "jackan" haha!

ikväll blir det nog till att åka till Maria om hon inte ska jobba. Ska hon jobba åker jag och tittar på damerna när dom spelar fotboll!

Hörs senare.


Onsdag 6/5

Tjo på er idag är det Onsdag som alla vet ;) Jag var tidig idag började 6.45-13.30 Skönt att sluta tidigt men jobbigt att gå upp så tidigt också :)
När jag slutade åkte jag till Mamma och Pappa, kikade på datorn osv.. Och väntade på Silena och David.
När dom kom åt David en smörgås och han tjöta å tjöta. Ja försökte lära honom att visa ETT finger eftersom att han fyller Ett 24 Maj =) STOR nu.... Men det gick väl sådär! Hehe

Vi åkte hem till mig lite senare och jag hängde in kläder och sådär.. Sen kom jag på vad jag skulle ha på mig imorn, men då fattades en svart tröja så jag och Silena stack och köpte det. Snyggt!

Nu är jag hemma och väntar in Sjukhuset som börjar halv 8, Älskar det programmet! och ska ta mig en "drink" choklad får det bli ikväll.


Föresten: Jag älskar min Mamma och min Pappa..

Ha en bra kväll!

Bilder från Promenaden :)


BJÖRK... Lite halv dålig bild. Tog den med mobilen =)


Och här fick vi stå och vänta å vänta. Tog evigheter kändes det som ;)

Här kommer kort på David så jävla fint barn:


Kärlek kärlek kärlek kärlek kärlek kärlek kärlek kärlek kärlek kärlek kärlek
till dig

Tisdag 5/5

Sol vind och vatten kan man faktiskt säga, för det har det varit idag...
Sammanfattar helgen lite lätt.
Torsdag: Hemma till Maria och dom grillade och spelade kubb EN gång ;) Gick hem ganska tidigt. Var lite kallt!
Fredag: Åkte med Mamma och Pappa ut till stugan, var kanon väder hela dagen. Grejade lite, kratta, sopa och lite sånt. =)
Lördag och Söndag har jag jobbat. Så har inte gjort så värst mycket förutom det!
Och nu Måndag, Tisdag har det bara varit jobb och promenader! Mycket jobb. Men man ska inte klaga vissa har inte ens ett jobb att gå till.

Nä om jag ska röra på mig lite nu, tänkte ta något kort när jag är ute lägger in det sen isåfall=)

Hejsålänge

RSS 2.0